Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 6 aug 2015 / 13:44 uur

Statement zwangere Arnhemse gaat viral na Gay Pride

Waarschijnlijk had de zwangere Loesje uit Arnhem niet kunnen beseffen hoeveel indruk ze zou gaan maken tijdens de Gay Pride, afgelopen zaterdag in Amsterdam. Een foto van haar gaat nu viral, nadat de maker van het kiekje social media inschakelde om de bijzondere vrouw te vinden.

Don’t care

De 29-jarige Arnhemse voer zaterdag met een aantal vrienden door de grachten. Loes, die 26 weken zwanger is van een meisje, besloot een bijzondere tekst op haar buik te schrijven: ‘I don’t care if she’s gay’, oftewel, het kan me niet schelen of ze hetero is of niet.

Toevallig werd ze feestend vastgelegd door fotograaf Darren Simon, die erg onder de indruk was van het statement.

Prachtig en krachtig

En dus besloot hij een zoekactie te starten om achter de identiteit van de stoere moeder te komen. ,,Persoonlijk vind ik onderstaande foto prachtig en krachtig”, schrijft hij. ,,Wie kent haar? Ik wil haar de foto geven!”

Kippenvel

Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een paar dagen werd de foto massaal gedeeld en geliked, en er kwamen veel lovende reacties binnen. ,,Kippenvel, zo mooi om te zien. Onvoorwaardelijke liefde, zo hoort dat te zijn”, schrijft één iemand. Ook zeggen veel mensen haar te herkennen, omdat ze zo enthousiast langs de kant stond te dansen.

Lees ook: Beeldig: Botenparade tijdens Gay Pride

Statement

Inmiddels weet Loesje van het bestaan van de foto en ze is heel duidelijk over de reden voor de tekst. ,,Ik wilde een statement maken”, vertelt ze aan Lindanieuws. ,,Zeker na dat drama, een paar dagen eerder in Jeruzalem. Ik dacht, jezus mensen, doe niet zo homofoob. Iedereen is op dezelfde manier ter wereld gekomen en iedereen gaat er op dezelfde manier weer uit.

https://www.facebook.com/darrenfotografie/posts/1021041334597056

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Statement zwangere Arnhemse gaat viral na Gay Pride
Sluiten