Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 5 aug 2015 / 09:39 uur

Romy (6) vraagt om nieuwe longen met brief

De 6-jarige Romy uit Tilburg gaat sinds haar vroeggeboorte ziekenhuis in en uit. Het meisje kampt met ernstige longproblemen en heeft dus een nieuw paar longen nodig. Sinds afgelopen week moest het meisje weer opgenomen worden in verband met een longontsteking. Middels een brief vraagt ze nu hulp om haar wensen uit te laten komen: Nieuwe longen en een keer zwemmen met dolfijnen.


Bron: Facebook / Dol fijn voor Romy

Op een website gewijd aan het meisje vertelt haar moeder over haar zieke dochter. „Elke stap voelt vaak aan als een marathon lopen. Romy staat nu op en gaat weer moe naar bed. Voor de lange afstanden heeft Romy inmiddels een stoere Disneyrolstoel!"

Lees ook: Samaritanen helpen bestolen kankerpatiëntje Fady

Crowdfunding

Ook reageert de bezorgde moeder op de brief die haar dochter schreef. „Nieuwe longen kunnen wij haar niet geven… maar we zetten ons in om haar te gaan laten zwemmen met dolfijnen”, laat ze daar weten. De ouders zijn begonnen met sparen, maar in hun eentje gaat het niet lukken om het bedrag bij elkaar te krijgen. En dus zetten ze een crowdfundingactie op, in de hoop om 3000 euro op te halen. Tot nu toe hebben mensen ruim 500 euro aan donaties gedaan.

„Je kunt je voorstellen dat Romy het ziek zijn beu is, helaas zal dit haar leven zijn en zullen haar longen niet meer gaan herstellen", schrijft haar moeder. „Na elke longontsteking levert ze weer een beetje conditie in. Toch is ze altijd een vrolijk en lief meisje gebleven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Romy (6) vraagt om nieuwe longen met brief
Sluiten