Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 26 aug 2015 / 15:57 uur

Regenboogverf voor besmeurde homovriendelijke kerk

Een kerk in North Carolina die publiekelijk steun geeft aan homoseksualiteit is het slachtoffer geworden van vandalisme. De Wedgewoodkerk besloot te reageren door de deuren van de kerk een verfbeurt te geven. En dan wel in de kleuren van de regenboog, de kleuren van de vlag voor de LGBT-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, red.).

Sinds een maand hing er een bordje op de christelijke kerk met de tekst ‘LGTB-gelijkheid’. Vorige week donderdag werd de kerk besmeurd door vandalen. Op de kerk werd de tekst ‘homo’s zijn pedo’s’ aangebracht met graffiti. Inmiddels is de tekst verwijderd. Als duidelijk statement naarbuiten toe, hebben vrijwilligers van de kerk de deuren nu in felle kleuren geschilderd.

Gepostet von Wedgewood Church am Donnerstag, 20. August 2015

Church sign vandalized

Gepostet von Wedgewood Church am Donnerstag, 20. August 2015

Lees ook: Ouders reageren briljant op anti-homoteksten op deur

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ook de mogelijkheid besproken om het bordje te vervangen door een bord met de tekst: „We vergeven je”. Een diaken van de kerk, Kimberlee Walker, liet aan lokaal televisiestation WCNC weten dat „geen enkele hoeveelheid graffiti ons kan tegenhouden.”

Gepostet von Wedgewood Church am Samstag, 22. August 2015

Gepostet von Wedgewood Church am Samstag, 22. August 2015

Lees ook: Statement zwangere Arnhemse gaat viral na Gay Pride

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regenboogverf voor besmeurde homovriendelijke kerk
Sluiten