Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 25 aug 2015 / 17:25 uur

Patiënt met mogelijk ebola opgenomen in LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is dinsdag een patiënt opgenomen die mogelijk ebola heeft. De patiënt is onlangs in West-Afrika geweest en is daar mogelijk besmet geraakt met het virus, laat het ziekenhuis in Leiden weten.

Besmetting

De patiënt wordt volgens het LUMC in een isolatiekamer onderzocht. De man of vrouw heeft pas in Nederland ziekteverschijnselen gekregen die kunnen wijzen op een besmetting. Bezoekers, medewerkers en andere patiënten lopen geen risico op besmetting, aldus het ziekenhuis.

Lees ook: Vier Nederlanders in quarantaine om ebola

Verdenking

Het is niet de eerste keer dat er patiënten die mogelijk besmet zijn met ebola in Nederlandse ziekenhuizen worden opgenomen. Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen ongeveer zeventig mensen opgenomen geweest waarbij werd gedacht aan ebola.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patiënt met mogelijk ebola opgenomen in LUMC
Sluiten