Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 11 aug 2015 / 16:52 uur

Opschudding in Oss door boete voor doof hondje

Oss is volledig in rep en roer door de boete die het dove 15-jarige hondje Smous kreeg voor een wandeltochtje door een winkelstraat. De oproep aan de overijverige ambtenaar om de bekeuring te seponeren, is tot dusverre niet ingewilligd. In de Brabantse stad wordt al gesproken over Smousgate.

Het hondje doet geen vlieg kwaad, zorgt voor een glimlach op het gezicht van het winkelende publiek en ligt al 15 jaar voor de zaak van zijn baasje. En nu is Smous ineens slachtoffer van de halsstarrigheid van de gemeente Oss. Een overactieve ambtenaar deelde een boete van 100 euro uit aan de eigenares van de winkel in het centrum van Oss. Omdat Smous niet was aangelijnd en zich eens aan een wandelingetje waagde.

‘Boete is juist’

Naast een stroom van reacties kwam Stichting Dierenhulp, die de locatie en de hond kent, in actie. Op een brief gericht aan de gemeente Oss waarin gevraagd werd de boete te seponeren, volgde het volgende antwoord van de gemeente: ‘Dat kan niet dat kan enkel de officier van justitie.’ Om eraan toe te voegen dat de boete juist was en in het beleid van de gemeente past.

Lees ook: Bulldog met half lichaam is schattigste hondje

„Wij maken ons druk omdat er zoveel andere zaken zijn waar de gemeente prioriteit aan zou moeten geven. Hondje Smous van 15 die doof is, is het slachtoffer geworden van een ambtenaar zonder enig inlevingsvermogen", aldus Mark Erwin Vos van Dierenhulp.

Flinke jongen

„Was het nu een gevaarlijke hond of waren er bijtincidenten, dan had men een punt. Echter, na 15 jaar gedogen nu de flinke jongen uithangen, een lief dier dat voor menige lach op het gezicht van het winkelend publiek zorgt een boete geven, onvoorstelbaar. De gemeente Oss moet zich schamen."

Stichting Dierenhulp heeft opnieuw een brief verzonden naar de gemeente Oss, mede gesteund door de publieke opinie, en wacht op een reactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opschudding in Oss door boete voor doof hondje
Sluiten