Metro
Metro Nieuws 23 aug 2015 / 09:38 uur

Opgepast! Onweer op komst

Hoewel het nu nog lekker zonnig is in ons land, trekken er naar verwachting vanavond zware regen- en onweersbuien Nederland binnen. Volgens Weeronline.nl kan het vooral in de zuidelijke provincies flink tekeergaan en kan er lokaal veel regen vallen. Ook is er kans op zware windstoten en hagel.

In het noorden blijft het tot laat in de avond droog maar zullen daarna ook buien over drijven. De onweersbuien die vanuit het zuiden opkomen, boeten veel aan kracht in waardoor de onweerskansen in het noorden een stuk kleiner zijn. In de loop van de nacht trekken de meeste buien het land uit en gaat de wind liggen. Op plekken waar het opklaart, kunnen nevel en mistbanken ontstaan. Het koelt af naar zo’n 14 graden.

Maandag begint bewolkt, maar nog overwegend droog. Aan het eind van de ochtend en in de middag wordt het onstuimig en nat. De middagtemperatuur komt niet hoger dan 21 tot 23 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opgepast! Onweer op komst
Sluiten