Metro
Metro Nieuws 5 aug 2015 / 08:20 uur

Ontslagen NS-baas Timo Huges eist anderhalve ton

De ontslagen NS-topman Timo Huges wil van zijn voormalige werkgever nog 165.000 euro aan salaris over de opzegtermijn en niet opgenomen vakantiedagen. Omdat NS weigert te betalen sleept hij het bedrijf voor de rechter. Dat heeft zijn advocaat Mark Keuss bevestigd.

Ontslag?

Huges werd in juni ontslagen omdat hij betrokken was bij het gesjoemel bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. Maar Keuss is de ontslagprocedure onrechtmatig verlopen. Huges houdt vol dat hij pas op 10 juli uit dienst trad en daarom nog recht heeft op een deel van het salaris en vakantiedagen.

Lees ook: Nog meer problemen voor ex-NS-topman Timo Huges

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, namens de staat de enige aandeelhouder van de NS, wil Huges geen enkele vertrekvergoeding meegeven.

Het kort geding dient op 12 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontslagen NS-baas Timo Huges eist anderhalve ton
Sluiten