Metro
Metro Nieuws 6 aug 2015 / 11:09 uur

NS betaalt ontslagen Timo Huges 175.000 euro

NS heeft „in goed overleg” besloten om de ontslagen topman Timo Huges alsnog 175.000 euro te geven. Huges ziet nu af van een kort geding dat hij tegen NS wilde aanspannen om alsnog salaris over de opzegtermijn en niet opgenomen vakantiedagen te krijgen. Dat heeft het spoorbedrijf donderdag laten weten. Huges is tevreden over deze uitkomst.

Lees ook: NS blijft blunderen in directieschandaal

Vertrekvergoeding

Huges werd in juni ontslagen als gevolg van onrechtmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, namens de staat de enige aandeelhouder van NS, wilde Huges geen enkele vertrekvergoeding meegeven. Volgens Huges was de ontslagprocedure onrechtmatig verlopen. NS geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in de procedure en dit heeft de juridische positie verzwakt.

Lees ook: NS’ers flink ziek van ‘verziekte directiesfeer’

Einde discussie

NS zegt dat Huges zijn salaris over de maand juli ontvangt plus een bedrag dat gelijk is aan zijn salaris gedurende de opzegtermijn van zes maanden. Huges ziet af van de ontslagvergoeding ter hoogte van een jaarsalaris, waarop hij volgens zijn arbeidsovereenkomst aanspraak zou kunnen maken en hij betaalt zijn variabele beloning over 2014 vrijwillig terug.

„Met de definitieve beëindiging van de arbeidsrelatie tussen NS en de heer Huges door middel van deze schikking wordt de discussie erover gesloten", aldus NS in een persverklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS betaalt ontslagen Timo Huges 175.000 euro
Sluiten