Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 2 aug 2015 / 07:15 uur

‘Nederlands leger heeft ernstig tekort aan munitie’

Het Nederlandse leger heeft een groot tekort aan munitie en daarom zijn veel schietoefeningen afgeblazen. Dat staat in een vertrouwelijke e-mail van de defensietop aan de officieren die RTL Nieuws in handen heeft.

De munitietekorten zijn er al langer, maar zijn nu nijpend geworden. Militairen moeten tijdens schietoefeningen nu zelf ‘pang-pang-pang’ roepen, zegt Jean Debie van de militaire vakbond VBM tegen RTL Nieuws. Hij noemt dat desastreus voor het moreel van de militair. Het gaat onder meer om militairen die schiettraining moeten krijgen omdat ze op missie gaan.

Lees ook: Amerikaanse leger laat tulbanden en tatoeages toe

Het ministerie van Defensie erkent dat er niet genoeg kogels zijn. De voorraden zijn soms krap door hoog verbruik bij een missie of lange leveringstijden. Zodra er extra geld beschikbaar is, worden de voorraden aangevuld, aldus Defensie. Tot dat moment worden de voorraden verdeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederlands leger heeft ernstig tekort aan munitie’
Sluiten