Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 14 aug 2015 / 06:00 uur

Nederlands gezin zit vier dagen vast in wildernis

Een Nederlands gezin heeft vier dagen in de wildernis in Botswana vastgezeten. De jeep van de ouders met twee kinderen bleef vastzitten in een moddelpoel, waardoor ze verplicht werden om tussen de wilde dieren te overnachten. Dat meldt het AD.

De 42-jarige Jaco en 41-jarige Annerieke gingen met hun twee zoons van 12 en 10 op vakantie in Namibië en Botswana. Ze huurden een jeep, die ze volstopten met eten, drinken, EHBO-spullen en tenten, en reden het Moremi-gebied in Botswana binnen. „Je moet je registreren bij de ingang van het park, je moet vertellen op welke campsite je overnacht, dus je denkt: de mensen hier weten wie er allemaal in het gebied zijn,” aldus Jaco tegen het AD.

Wildernis

In het gebied reden ze een tijdje rond, totdat hun wagen vast kwam te zitten in een diep wielspoor met teveel water en modder. Een uur lang probeerden Jaco en Annerieke nog de jeep los te krijgen, maar dit lukte niet. Ze zaten vast in de wildernis. ,,Bovendien: we realiseerden ons goed dat die wagen onze enige veilige plek was. En de deur stak nog maar een klein stukje boven het water uit. We wilden niet dat door onze pogingen om los te komen, de wagen verder zou wegzakken of erger: dat-ie zou kantelen.”

Lees ook: Vrouw veroorzaakt bosbrand na bevalling in wildernis

Het gezin had geen telefonisch bereik, maar raakte niet in paniek. ,,We dachten dat ze ons wel zouden gaan zoeken als we niet op de campsite zouden arriveren,” zegt Jaco. Dit gebeurde niet, vier dagen lang niet. ,,’s Nachts bleven we wel in de auto,” zegt Jaco. ,,Want dan worden veel dieren actief. Vlak voordat het donker werd, stookten we het vuur hoog op en ‘s ochtends was het eerste wat we deden het smeulende vuur weer groter maken.”

Aandacht

Op de tweede dag realiseerde het gezin dat er niemand naar hen op zoek was, dus besloten ze de aandacht proberen te trekken van overvliegende Cessna-vliegtuigen. Ze hingen wc-rollen, kleurrijke kledingstukken en flessen op in een boom. ,,We schepten zelfs groot de letters S.O.S. uit in de modder.”

Lees ook: Verdwaalde vrouw overleeft door eigen borstmelk

Op de vierde dag passeerde er eindelijk een andere jeep met toeristen. De groep wist de jeep los te trekken. Het gezin heeft zich daarna getrakteerd op een vakantie in een luxehotel. Ze zijn inmiddels weer thuis in Driebruggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlands gezin zit vier dagen vast in wildernis
Sluiten