Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 12 aug 2015 / 16:37 uur

Nederlander detoxt zomerkilo’s eraf

De vakantiekilo’s hebben we er deze zomer weer net zo all inclusive bijgekregen als het eten en dus moeten we op rantsoen. Hoe de Nederlander dat tegenwoordig doet? Met de sapkuur.

Jezelf drie, vijf of zelfs zeven dagen onthouden van vast voedsel en louter groente- en fruitsappen drinken: steeds meer Nederlanders doen het om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Sapbarren in Amsterdam en Rotterdam zien, vooral nu de zomervakantie op zijn retour is, een stijging van het aantal aanvragen voor de detoxsapkuur.

Lees ook: Vrouw valt 70 kilo af door bizar worteldieet

Detoxgolf

„Absoluut. Tegen het eind van de zomer is er sprake van een ware detoxgolf. Dan komen de mensen weer terug van vakantie en moeten de kilo’s eraf”, aldus Sunny Schippers, eigenaar van Sapmeesters in Amsterdam. Schippers heeft al meerdere aanvragen staan, maar veel mensen lopen eind augustus gewoon binnen, weet hij uit ervaring.

Sapkuur populair

De detoxsapkuur is een steeds populairder wordende vorm van gewicht verliezen en gezond leven ineen, meent de ondernemer. In 2008 begon hij als eerste in Nederland met een bedrijf gericht op sapkuren. Zeven jaar na dato heeft hij een klantenschare van ruim 1000 man en levert hij aan mensen in Nederland en België. „De markt is booming. Vooral in Amsterdam. Het aantal soortgelijke winkels dat hier de laatste maanden is geopend, is gigantisch. Ook stijgt mijn omzet nog ieder jaar.”

Lees ook: Uit eten bij je buurman thuis via Airdnd

Niche

Waar in de hoofdstad de juicebarren als paddenstoelen uit de grond poppen, is de markt in Rotterdam nog niche, weet Gaby Kuhuparuw. Samen met Harm Marsman runt ze sapbar Sajoer in de Karel Doormanstraat en bedient ze naar heil zoekende Rotterdammers in de strijd tegen de kilo’s. „We hebben al meerdere aanvragen voor na de zomer staan. Sowieso komen hier meer mensen langs om te informeren naar de detoxkuur. Elke week begint er wel één iemand, ja ik merk dat het sapvasten ook hier groeit.”

Piek

Nathalie Streng van het Amsterdamse The Cold Pressed Juicery bevestigt de woorden van beide ondernemers. „Wij zijn vorig jaar oktober opengegaan en sindsdien groeien we iedere maand. Er zijn mensen die voor de kerst langskomen om aan een kuur te beginnen, maar ook na de feestdagen, tijdens de zomervakantie en na de zomervakantie. Het is dus niet zo dat wij een enorme piek zien aan het eind van de zomer, maar wel dat het detoxen over de hele linie meer een onderwerp is. Het groeit elke dag. Ook supermarkten gaan juices aanbieden. Gelukkig maar, want het geeft het lichaam totale rust.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander detoxt zomerkilo’s eraf
Sluiten