Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 12 aug 2015 / 08:58 uur

Miss veinst kanker, raakt kroon en vrijheid kwijt

Missen staan erom bekend zich in te zetten voor wereldvrede, het oplossen van honger in Afrika en de bestrijding van nare ziektes. De Amerikaanse Brandi Lee Weaver-Gates gooide al die goeie eigenschappen overboord en hield een wel heel vuile leugen vol om geld in te zamelen.

Leukemie

De huidige Miss Pennsylvania U.S. Internationaal liet iedereen geloven dat ze leed aan leukemie, meldt CNN. Vanwege haar status werden er allerlei inzamelingsacties gehouden om haar medische kosten te dekken, waarna ze de opgehaalde 14.000 dollar zonder blikken of blozen in ontvangst nam.

https://www.facebook.com/10202160777330278

Familie

Weaver-Gates maakte zelfs haar eigen gezinsleden wijs dat ze leed aan de ziekte. Familie reed haar regelmatig naar het ziekenhuis en wachtte daar uren op haar, terwijl zij zogenaamd in een ander deel van het ziekenhuis werd behandeld. Uiteindelijk zorgde een anonieme tip bij de politie ervoor dat de missleidende Miss werd ontmaskerd.

https://www.facebook.com/10206809584467551

Opgepakt

Toen politie onderzoek deed naar de zaak, bleek inderdaad dat Weaver-Gate nooit onder behandeling van een ziekenhuis heeft gestaan. Ze is inmiddels opgepakt en ze weigert niets los te laten over de zaak.

Lees ook: België bekijkt verbod mini-missverkiezing

De organisatie van de missverkiezing heeft de vrouw inmiddels opgedragen haar titel af te staan. ,,we tolereren het niet dat het publiek wordt misleid en gefraudeerd. Miss Weaver-Gates mag haar kroon en sjerp komen inleveren zodra ze op vrije voeten komt.”

https://www.facebook.com/MissPennsylvaniaUSInternational/posts/467991783382518

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miss veinst kanker, raakt kroon en vrijheid kwijt
Sluiten