Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 21 aug 2015 / 18:06 uur

Medewerkers fatale bungeejump Spanje: Geen politie!

De medewerkers die de fatale bungeejump begeleidden van de Nederlandse Vera Mol, zouden na haar sprong met dodelijke afloop geroepen hebben dat er geen politie ingeschakeld mocht worden. Dat zegt de vader van een vakantievriend van Vera, die haar zag vallen.

„Ik heb mijn zoon nog nooit zo in shock gezien. Tijdens de sprong is vanalles mis gegaan,” aldus Joost van der Valk, vader van de jongen tegen RTL Nieuws. Hij zou haar ‘te pletter hebben zien vallen’ en daarna meteen naar beneden zijn gerend. „Hij dacht Vera nog te kunnen redden.” Maar meteen na de dodelijke sprong zou er iets opmerkelijks zijn gebeurd. Volgens zijn zoon wilden de medewerkers er geen politie bij hebben. „Er werd door de twee medewerkers van bovenaf heel hard geschreeuwd: ‘No policia! No policia!’ (‘Geen politie’).”

Lees ook: Bungeejump in Spanje wordt Nederlands meisje fataal

De 17-jarige werd gisteren begraven in Den Haag. De zoon van Joost ontmoette haar op de Spaanse camping waar ze beiden op surfkamp waren. Vera was met een vriendinnetje, de zoon van Joost met twee vriendjes. Ze waren vakantievrienden geworden. Er zou vanaf het begin af aan al van alles mis zijn gegaan.

Levensgevaarlijke klim viaduct

„Volgens mijn zoon waren de Spanjaarden chagrijnig en spraken ze slecht Engels." Ook verbaasde Joost zich erover dat zijn 16-jarige zoon zonder ouderlijke toestemming mocht bungeejumpen. Verder moesten de jonge avonturiers eerst het viaduct beklimmen van 40 meter hoog. „Levensgevaarlijk. Volgens het vriendje van mijn zoon kon je tijdens de klim al te pletter vallen."

Lees ook: Organisatie surfkamp: samen drama verwerken

De oorzaak van de fatale sprong van Vera lag waarschijnlijk in miscommunicatie. Het meisje zou gedacht hebben de woorden ‘Now jump!’ te horen, terwijl de medewerker later verklaarde ‘No jump’ te hebben gezegd. Op het moment dat Vera sprong waren de touwen nog niet bevestigd aan de brug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Medewerkers fatale bungeejump Spanje: Geen politie!
Sluiten