Metro
Metro Nieuws 16 aug 2015 / 06:25 uur

Man doodgeschoten op straat in Groningen

Op de Sumatralaan in Groningen is zaterdagmiddag een man doodgeschoten. Hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. De schutter is nog voortvluchtig.

Onbekend

De identiteit van de overleden man kan nog niet worden bekendgemaakt, want de familie moet eerst zijn geïnformeerd, meldt de politie. Volgens diverse Curaçaose media gaat het om een man uit dat land, mogelijk crimineel Nelson J. De politie kan daar geen mededelingen over doen.

Zeker vijf mensen zijn getuige geweest van het schietincident, dat om 14.45 uur plaats vond. Ze werden opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Te voet

Op foto’s op sociale media is te zien dat naast het slachtoffer een gele fiets in het gras ligt. De politie gaat ervan uit dat de doodgeschoten man te voet was. Mogelijk is de fiets van de verdachte.

Over de toedracht en de achtergrond van de fatale schietpartij doet de politie nog geen mededelingen. Het rechercheteam wil eerst met de belangrijkste getuigen gesproken hebben. Inmiddels is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en werd een speurhond ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man doodgeschoten op straat in Groningen
Sluiten