Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 14 aug 2015 / 08:19 uur

Leeuwendoder Cecil betaalde zwijggeld na doden beer

De tandarts die Cecil de leeuw vermoordde, heeft veel geld betaald aan gidsen om een andere foto niet bekend te maken waarop te zien is hoe hij een grote zwarte beer heeft doodgeschoten. Dat meldt Daily Mail.

Lees ook: Vakantiehuis tandarts die leeuw Cecil doodde, beklad

Aangeklaagd

De foto laat dokter Walter Palmer zien, terwijl hij naast een beer staat die hij heeft vermoord met pijl en boog in Wisconsin in 2006. Nadat de foto was gemaakt, betaalde hij 20.000 dollar aan de gidsen die met hem mee waren zodat ze zouden liegen over zijn criminele actie. Maar uiteindelijk kwam toch uit dat de arts de beer had vermoord, en werd hij aangeklaagd. Na de rechtszaak moest hij een boete van 3000 dollar betalen. Palmer vermoordde de beer op een plek waar niet gejaagd mag worden.

Wild

Sinds Palmer de 13-jarige Cecil de leeuw begin juli uit het nationaal wildpark van Hwange lokte en doodschoot, zijn de rollen omgekeerd. De tandarts is nu zelf opgejaagd wild en is ondergedoken. Laatst werd ook al bekend dat de tandarts ongeveer vijftig zeldzame dieren heeft gedood, inclusief ijsberen, elanden, herten, buffels en poema’s. De hoofden van de dieren werden gevonden in een van zijn huizen, opgehangen aan de muur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwendoder Cecil betaalde zwijggeld na doden beer
Sluiten