Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2015 / 12:58 uur

Jumbofiliaal Rosmalen ontruimd na vondst pakketje

Een filiaal van supermarkt Jumbo aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen is uit voorzorg ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.

Lees ook: Afpersing Jumbo niet uniek, wel extreem

Volgens de politie gaat een deskundige van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het pakketje onderzoeken. Uit voorzorg zijn ook een ambulance en de brandweer aanwezig.

Het pakketje werd in de winkel gevonden. Volgens het Brabants Dagblad ging het om een pakje dat is afgegeven bij de balie van PostNL in het Jumbofiliaal en waar een ‘raar tikkend geluid’ uitkwam. De politie kan dat niet bevestigen. Hoe lang het onderzoek gaat duren, is nog niet te zeggen.

Onrust

Het hoofdkantoor van Jumbo laat weten dat er geen reden is voor grote onrust, totdat duidelijk is wat er in het pakketje zit. ,,Met in het achterhoofd de berichtgeving rondom Zwolle en Groningen benadrukt Jumbo dat de winkel in Rosmalen enkel uit voorzorg is ontruimd", staat in een verklaring.

Alle filialen van Jumbo krijgen sinds enige tijd extra beveiliging, omdat de supermarktketen wordt afgeperst. Bij twee winkels in Groningen werden explosieven achtergelaten en bij een Jumbo in Zwolle werd een explosieve stof gevonden in een verjaardagskaart.

Speurtocht

Donderdag riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de dader. Het zou gaan om een man tussen twintig en veertig jaar uit, waarschijnlijk uit Groningen. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (virtuele munteenheid). Over de zaak zijn sinds donderdag meer dan 260 tips binnengekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jumbofiliaal Rosmalen ontruimd na vondst pakketje
Sluiten