Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 aug 2015 / 18:10 uur

Juli wereldwijd warmste maand ooit

Juli was wereldwijd de warmste maand ooit gemeten met een gemiddelde temperatuur van 16,61 graden Celsius. Dat blijkt donderdag uit cijfers van NOAA, de Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met meteorologie en oceanologie.

Het gaat om de hoogste gemeten temperatuur sinds 1880, maar het is goed mogelijk dat juli de warmste maand van de afgelopen 4000 jaar was.

Lees ook: Beeldig: warmste 1 juli sinds begin metingen

Vorige maand werden wereldwijd in verschillende landen hitterecords verbroken. Zo werd in Duitsland een temperatuur van 40,3 graden gemeten, de hoogste sinds de Duitsers begonnen met temperatuurmetingen in 1881. Ook de oceanen hadden in juli te maken met warmterecords.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Juli wereldwijd warmste maand ooit
Sluiten