Metro
Metro Nieuws 20 aug 2015 / 19:55 uur

Jean-Marie Le Pen uit Front National gezet

Jean-Marie Le Pen is donderdag door het bestuur uit het Franse Front National gezet, de nationalistische partij die hij zelf oprichtte. Zijn dochter Marine Le Pen, met wie hij ruzie heeft, is voorzitter van de partij.

In een verklaring laat de partij weten dat het bestuur tot het besluit is gekomen met instemming van de vereiste meerderheid en na gesprekken met de oud-leider.

Lees ook: Le Pen: Ik ben Charlie niet

Het bestuur van Front National had de 86-jarige Jean-Marie Le Pen in mei al geschorst als lid, nadat hij herhaalde dat de gaskamers ,,een detail” van de Tweede Wereldoorlog waren. Twee eerder pogingen hem uit de partij te zetten vocht Le Pen met succes aan bij de rechter.

Imago

Marine Le Pen is sinds 2011 leider van de partij die haar vader in 1972 oprichtte. Ze heeft sinds haar aantreden haar best gedaan om de partij van het antisemitische imago af te helpen en profileert zich tegen Europa en tegen immigranten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jean-Marie Le Pen uit Front National gezet
Sluiten