Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 5 aug 2015 / 17:50 uur

Instagram verwijdert foto’s borstvoedende moeders

de Australische fotografe Melissa Jean Wilbraham vindt dat ze met haar foto’s van borstvoedende moeders ‘het wonder van het leven viert’, maar dat was Instagram het duidelijk niet met haar eens. En dus werd haar account vorige week zaterdag geblokkeerd door het social mediabedrijf, tot woede van velen.

Toen Wilbraham in probeerde te loggen op haar account verscheen niet haar portfolio, maar een notificatie van Instagram. „Uw account is verwijderd omdat u onze voorwaarden niet hebt opgevolgd. Accounts die om deze reden worden verwijderd kunnen niet worden hersteld."

Vergissing

Even leek een persoonlijke ramp zich af te tekenen, maar via een internetcampagne van haar vrienden en volgers op Instagram kreeg de 33-jarige Australische het bedrijf toch zo ver om het account te herstellen. Uiteindelijk hield ze zelfs 4000 extra volgers aan de heisa over. Niettemin noemt ze de gehele ervaring ‘deprimerend’.

Lees ook: Brits bedrijf maakt 3D-baby voor ongeduldige ouders

De verbanning was nog wranger doordat deze nota bene plaatsvond op de eerste dag van de World Breastfeeding Week. In een reactie legt Instagram aan Daily Mail uit dat de verwijdering op een misverstand berust. „Dit was een pure vergissing, die inmiddels ook is hersteld. We hebben onze excuses aangeboden aan Melissa."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram verwijdert foto’s borstvoedende moeders
Sluiten