Metro
Metro Nieuws 26 aug 2015 / 05:42 uur

Gewapende indringers in Duits asielzoekerscentrumn

Twee mannen zijn dinsdagavond in dronken toestand een asielzoekerscentrum binnengedrongen in de Duitse stad Parchim. Een van de indringers op het terrein droeg een groot mes bij zich. Bewoners die dat zagen, sloegen direct alarm.

Xenofobe uitspraken

Wat het duo precies van plan was, is onduidelijk. Toen ze werden betrapt, sloegen ze op de vlucht, maar de politie kon ze al snel achterhalen. De mannen deden xenopobe uitspraken toen ze een bloedtest moesten ondergaan. De heren bleken meer dan 2 promille alcohol in hun bloed te hebben.

Lees ook: Asielzoekers verwelkomd met Hitlergroet en geweld

Duitsland kampt met een grote toestroom aan vluchtelingen en dat leidt de laatste tijd vaker tot onrust rond asielzoekercentra. Zo braken afgelopen weekend nog rellen uit toen rechtsextremisten in het Oost-Duitse Heidenau protesteerden tegen een onderkomen voor asielzoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gewapende indringers in Duits asielzoekerscentrumn
Sluiten