Puck Roest
Puck Roest Nieuws 16 aug 2015 / 08:50 uur

Gay Krant houdt collecte voor rechtszaak tegen Krol

De Stichting Vrienden van de Gay Krant wil opnieuw voormalig hoofdredacteur Henk Krol voor de rechter slepen. De stichting is daarom een inzamelingsactie begonnen om geld in te zamelen voor een nieuwe rechtszaak tegen Tweede Kamerlid Henk Krol (50Plus). Dat schrijft Omroep Brabant.

Drie oud-bestuurders van de stichting vinden dat Krol aansprakelijk is voor het terugbetalen van een subsidie van twee ton, die het ministerie van Onderwijs gaf aan de stichting. Het ministerie wil het geld terug omdat de subsidie tussen 2008 en 2011 verkeerd werd besteed. Krol zou het subsidiegeld hebben gebruikt voor de website van de ouderenpartij 50Plus, terwijl het bestemd was voor de stichting.

Lees ook: Aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting

‘Krol moet betalen’

De oud-bestuursleden vinden dat niet de stichting, maar Krol zelf het geld terug moet betalen. Eerder stelde een rechter de oud-bestuursleden in het ongelijk, onder meer omdat ze de zaak op persoonlijke titel hadden aangespannen. Voor deze nieuwe poging wil de stichting 15.000 euro inzamelen. Als er voldoende geld wordt ingezameld, willen de oud-bestuursleden opnieuw beslag laten leggen op de woningen van Krol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gay Krant houdt collecte voor rechtszaak tegen Krol
Sluiten