Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Nieuws 25 aug 2015 / 05:55 uur

Eyeopener: haarlak en gel helpen tegen luizen

Kinderen die haarlak of gel gebruiken hebben veel minder last van hoofdluis dan kinderen die dat niet doen. Dat concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een halfjaar na het begin van een nationale luizenregistratie. ,,Deze uitkomst is een eyeopener voor ons”, zegt RIVM-expert Desirée Beaujean.

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat op middelbare scholen luizen bijna net zo vaak blijken voor te komen als op basisscholen. „Dat is voor middelbare scholen echt een punt van aandacht, want alleen op basisscholen zijn luizenmoeders en zie je luizenzakken.”

Lees ook: Ook luizenpluizen op middelbare school?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eyeopener: haarlak en gel helpen tegen luizen
Sluiten