Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Nieuws 25 aug 2015 / 06:46 uur

Expats: Nederlanders ronduit onbeleefd

Nederland staat op een 25e plaats van landen waar expats het liefst wonen en werken. Dat blijkt uit onderzoek van InterNations.
Om met het goede nieuws te beginnen: expats loven de voorzieningen die naast werk worden aangeboden, zoals sport. Ook vinden expats ons land schoon en groen. De levensstandaard wordt als positief beoordeeld.

Lees ook: Amsterdam poulair onder bedrijven expats 

De in Nederland werkende en wonende buitenlanders zijn minder te spreken over de Nederlander zelf. "Nederlanders zeggen zelf dat ze direct zijn, maar ze zijn soms ronduit onbeleefd en asociaal", verduidelijkt een ondervraagde expat. Ook de kosten van het levensonderhoud en inburgeren in Nederland vinden expats heikele punten.

InterNations heeft de 64 landen met de meeste expats onderzocht. Daaruit blijkt dat expats het liefst bivakkeren in Ecuador, gevolgd door Mexico en Malta. Onze buren, Duitsland en België, staan respectievelijk op de 16e en 42e plaats.

De complete uitslagen van het onderzoek vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Expats: Nederlanders ronduit onbeleefd
Sluiten