Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 30 aug 2015 / 20:45 uur

Erasmus MC doet proef met chemo aan huis

Niet meer uren in het ziekenhuis hoeven doorbrengen maar gewoon vanuit je eigen huis chemotherapie kunnen krijgen. Dit zou een ideale oplossing zijn voor kankerpatienten die een chemotherapie moeten ondergaan. Het Erasmus MC is op dit moment bezig met een proef om te kijken of dit te realiseren is.

Reizen

Normaal gesproken is het bij een chemokuur zo dat de patiënt hiervoor naar het ziekenhuis moet. Vaak zit iemand dan uren aan het infuus. Bij de proef van het EMC krijgen mensen die normaal met een injectienaald hun medicatie krijgen deze nu gewoon thuis. „Voor een chemokuur moet de patient vaak lang reizen en ook nog wachten tot de chemokuur kan worden toegediend. Dat hoeft straks niet meer", laat het Erasmus weten aan ANP. En behalve de reistijd is ook de veiligheid van een eigen huis fijn voor een patiënt.

Twintig patiënten

De patiënten worden bij het toedienen van de medicatie geholpen door speciale verpleegkundigen van thuiszorgorganisatie Laurens of medisch dienstverlener Mediq Tefa. Twintig patiënten zullen dit jaar experimenteren met de medicatie aan huis. Tijdens en na de proef zal ze gevraagd worden hoe zij het hebben ervaren op deze manier behandeld te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Erasmus MC doet proef met chemo aan huis
Sluiten