Puck Roest
Puck Roest Nieuws 23 aug 2015 / 08:27 uur

Duitse studente zegt huur op, woont in de trein

Voor velen is de trein het vervoersmiddel dat je van en naar je werk brengt. Maar dat geldt niet voor Leonie Müller. De Duitse studente woont namelijk in de trein en vindt het fantastisch.
In maart zei Müller haar huur op omdat ze er klaar mee was. „Het begon allemaal met een onenigheid met mijn huisbaas”, vertelt ze tegen The Washington Post. „Ik besefte vrij snel daar dat ik daar niet meer wilde wonen en toen realiseerde ik me dat ik eigenlijk helemaal nergens meer wil wonen.”Lees ook: Man werkt in Londen, woont in Spanje, want goedkoper

Altijd vakantie

Ze nam een abonnement waarmee ze het hele land door kan reizen en ‘verhuisde’ naar de trein. Nu wast ze haar haren in de treinbadkamer en schrijft ze haar papers terwijl ze het hele land doorkruist. Müller geniet van de vrijheid. „Ik voel me erg thuis in de trein en kan op deze manier veel meer steden en vrienden bezoeken. Het is net alsof ik altijd op vakantie ben”, aldus de Duitse. De ongewone huisvesting van de 23-jarige studente kreeg al flink wat aandacht in haar thuisland. Tegen de Duitse zender SWR vertelt ze; „Ik lees, ik schrijf en ik kijk uit het raam. Ook ontmoet ik heel vaak leuke mensen.” Sinds de verhuizing leeft Müller uit een kleine rugzak. In haar tas bewaart ze haar kleding, computer, schooldocumenten en een toilettas.Lees ook: Voor 7 euro per trein door Nederland met deze truc

Inspireren

Door haar verhuizing heeft Müller nu al wat geld uitgespaard. Maar dat is niet haar voornaamste doel. „Ik wil mensen inspireren en hen laten nadenken over hun gewoontes en alles wat zij zien als normaal”, zegt ze tegen The Post. „Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan men denkt. Een volgend avontuur is altijd in de buurt, zolang je het maar wilt vinden.”
De studente reist dus ook vaak ’s avonds laat, maar ze probeert wel altijd bij familie of vrienden te slapen. Vaak wordt ze opgevangen door haar vriend, moeder of oma. „Normaal gesproken hebben mijn vriend en ik een lange afstandsrelatie, maar doordat ik in een trein woon, zien we elkaar veel vaker.”
Müller houdt ook een blog bij over haar opmerkelijke woonexperiment. Ze heeft zelfs haar laatste paper voor haar opleiding geschreven over haar treinavonturen. Het enige nadeel? „Je moet wel in het bezit zijn van een goede, geluiddichte koptelefoon.”

https://www.facebook.com/tyatravel/posts/1638071683072144

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse studente zegt huur op, woont in de trein
Sluiten