Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 7 aug 2015 / 09:05 uur

Docent veroordeeld voor toedienen elektriciteit

De Duitse Josef S. (62) hield er wel een heel aparte manier van lesgeven op na. Om zijn leerlingen te leren wat elektriciteit is, diende hij ze namelijk stroomstoten toe. De man is inmiddels voor de rechter veroordeeld voor toebrengen van letsel.

Littekens

Om zijn leerlingen kennis te laten maken met het principe elekticiteit, vond de docent het een goed idee om ze draden aan te laten raken. Hier stond een spanning op van 12 tot 250 volt. Volgens Duitse krant Bild hebben enkele leerlingen hier ook last van gehad. Ze klaagden over misselijkheid en duizeligheid. Bij één leerling zijn er zelfs littekens ontstaan door het contact met de zware elektriciteit.

Lees ook: School doet indrukwekkende haka op begrafenis leraar

Educatief

De docent is inmiddels door de rechtbank in Beieren veroordeeld voor het toebrengen van letsel en voor opruiing, omdat hij voor de klas regelmatig racistische uitspraken deed. De man moet hiervoor een boete van 12.450 euro betalen. Tijdens de rechtszaak probeerde Josef S. zijn onschuld nog te bewijzen door aan de rechter te vragen zelf de elektriciteit te voelen. Volgens S. was de spanning namelijk helemaal niet zo hoog en was het toedienen van elektriciteit echt voor educatieve doeleinden. De docent is door zijn school inmiddels geschorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Docent veroordeeld voor toedienen elektriciteit
Sluiten