Metro
Metro Nieuws 24 aug 2015 / 14:26 uur

Broeinest van bacteriën schrikt sushi-eter niet af

Dat veel stukjes sushi van all-you-can-eat-restaurants volgens de Consumentenbond vol zitten met bacteriën, maakt het merendeel van de Metrolezers niks uit. Op metronieuws.nl kunnen mensen via een poll reageren op de stelling: ‘Ik bezoek voorlopig geen sushi-restaurant meer’.

Bijna 60 procent van de ruim 700 stemmers kiest voor de optie: ‘Ik vind het heerlijk en blijf gaan.’ Ruim 30 procent zegt überhaupt al niet naar een all-you-can-eat-restaurant te gaan of sushi niet lekker te vinden. ‘Slechts’ 10 procent zegt voorlopig geen sushi te eten.

Onderzoek

De Consumentenbond onderzocht verschillende stukjes sushi van 20 restaurants. Twee derde blijkt ver onder de maat, zowel op het gebied van versheid als hygiëne. Geen enkel restaurant uit de test scoort hoger dan een 5,9.

Lees ook: Sushi Shabu Shabu Rembrandtplein ‘zeer onhygiënisch’

In sommige sushi’s werd zelfs E.coli, oftewel de poepbacterie aangetroffen. Maar dat lijkt menig lezer dus niet te deren.

Reacties

„En maar mauwen, wel eens een pinautomaat goed bekeken?”, reageert Janessa C Huggins op het bericht op Metro’s Facebookpagina. „Wat maakt het uit. Het is één en al bacterie tegenwoordig”, stelt Eric V Hulsel. „Als je alle restaurants moet gaan controleren denk ik niet dat je daar vrolijk van wordt.”

Sandra Cirino voegt aan de discussie toe: „Ik vind het zo lekker en ben er nog nooit ziek van geweest. Dus ik ga weer lekker sushi eten." Daphne Barki is het hier mee eens: „Ik ga hierdoor echt niet stoppen met sushi eten. Jammer dan. Bacteriën zitten overal."

Blijf thuis

Hoewel er goed gezocht moet worden tussen de reacties, zijn er ook mensen die laten weten afgeschrikt te zijn door het onderzoek. „Bah, bah!", reageert Anneke van Beijnen. „Ik lus het nu niet meer voorlopig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broeinest van bacteriën schrikt sushi-eter niet af
Sluiten