Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 aug 2015 / 07:20 uur

Britse politicus denkt aan coupés voor vrouwen

De Britse politicus Jeremy Corbyn is bereid rigoureuze maatregelen te nemen om vrouwen in bescherming te nemen. In een nieuwe beleidsverklaring pleit de grootste kanshebber voor het leiderschap van de Britse Labourpartij bijvoorbeeld voor treincoupés waar geen mannen welkom zijn. Dat meldt The Guardian.

Aanpassen levenswijze

„Het is onacceptabel dat veel vrouwen en meisjes hun dagelijks leven aanpassen om te voorkomen dat ze worden lastiggevallen op straat, in het openbaar vervoer en op andere openbare plekken zoals het park en de supermarkt”, stelt hij. „Daardoor moeten ze omwegen nemen naar het werk, houden ze een zichzelf opgelegde avondklok aan en mijden ze bepaalde vervoermiddelen.”

Corbyn pleit daarom voor een 24-uurs hotline waar vrouwen er melding van kunnen maken als ze zijn lastiggevallen. Daarnaast denkt hij aan aanpassingen in het openbaar vervoer: „Sommige vrouwen zien het, net als ik, als een oplossing om coupés te hebben in het openbaar vervoer waar alleen vrouwen welkom zijn. Mijn intentie is om het openbaar vervoer voor iedereen veiliger te maken. Ik zou graag met vrouwen overleggen en hoor graag hun visie op coupés voor vrouwen.”

Wisselende reacties

Het idee heeft tot wisselende reacties geleid op social media. Al snel werd benadrukt dat het om een voorstel ging dat in overweging kan worden genomen en niet om een vaststaand beleidspunt.

De strijd om het leiderschap van Labour is in volle gang. Leden kunnen nog tot 10 september stemmen, waarna de winnaar op 12 september wordt bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse politicus denkt aan coupés voor vrouwen
Sluiten