Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 5 aug 2015 / 16:33 uur

Brits bedrijf maakt 3D-baby voor ongeduldige ouders

Aanstaande ouders die vinden dat het veel te lang duurt om negen maanden te wachten, , kunnen nu hun hart ophalen. De Britse Katie Kermode (32) maakt met haar bedrijf Baby: Boo sinds kort levensechte 3D-modellen op basis van scans van de baby zelf.

Lees ook: Moeder geeft borstvoeding na spraytan, baby oranje

De Britse, die wordt overspoeld met verzoeken van ongeduldige ouders, kwam met het idee voor de modellen na zelf twee miskramen te hebben gehad. Ze werd opnieuw zwanger, maar was razend benieuwd naar het kindje: „Ik kon absoluut geen twaalf weken wachten om te zien of alles oké was”, zegt ze tegen The Sun.

Vreemd idee

Kermodes eerste klant, Layla Macmillan (28), vond het meteen een goed idee: „Ik ben zelf een fotograaf en was meteen enthousiast. Het hebben van foto’s en filmmateriaal van je kind is één ding, maar het vasthouden van een echt model is uniek. Het is zo bijzonder om het gezicht van je kindje te zien voordat het is geboren."

Lees ook: Koppel dat baby kreeg in auto spreekt over ervaring

Sommige mensen vinden het hebben van een model van je toekomstige baby een vreemd idee, maar dat is volgens Kermode nergens voor nodig. „Het is hetzelfde als een afgietsel van je baby’s handen of voeten. Het is echt een heel mooie tastbare herinnering om te koesteren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brits bedrijf maakt 3D-baby voor ongeduldige ouders
Sluiten