Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 6 aug 2015 / 16:51 uur

Amerikaanse aangevallen door grizzlybeer

In het Amerikaanse Alaska heeft een laaiende grizzlybeer de 20-jarige Gabbrielle Markel aangevallen. De vrouw raakte daarbij ernstig gewond en moest met een helikopter naar het ziekenhuis worden gevlogen, schrijft Time.

Markel was samen met een 26-jarige collega aan het sporten in het bos. Ze schrokken zich rot toen er uit het niets een beer uit de bosjes kwam stormen. Terwijl de arme Gabbriele tegen de grond werd gewerkt, besloot haar collega weg te rennen om hulp te halen.

Lees ook: Beer breekt in bij bakkerij en eet 38 taarten

Na een tijdje rennen, stuitte Markels collega op de blokhut van Alaska Wildland Adventures. Twee medewerkers waren op dat moment aanwezig en zij besloten op de beer af te gaan. Gewapend met speciale berenspray kwamen ze dichterbij. De beer was echter al weg en Gabbriele lag gewond op de grond.

Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met de geschrokken hardloopster. „Haar verwondingen waren niet levensbedreigend, maar hadden dat wel kunnen worden”, zegt politiewoordvoerder Megan Peters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaanse aangevallen door grizzlybeer
Sluiten