Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 22 jul 2015 / 17:57 uur

‘Zo jong mogelijk, daar geilen ze op’

Twaalf mannen die ervan verdacht worden tegen betaling seks gehad te hebben met het toen 16-jarige meisje Kimberley in een Valkenburgs hotel, horen donderdag hun straf. Deze enorme zedenzaak roept veel herinneringen op bij de nu 24-jarige Anouk. Net als Kimberley belandde zij als minderjarige in handen van een loverboy en had zij seks met oudere mannen. „Een zo jong mogelijk meisje, dat is precies wat dit soort mannen wil."

Lees ook: OM wil klant in zedenzaak Valkenburg jaar in de bak

Je was 15 toen je in handen kwam van een loverboy, wat gebeurde er?
Via internet leerde ik deze jongen kennen. Hij zei dat hij 19 jaar was, later bleek dat hij toen al 25 was. Ik werd verliefd. Na een maand kwam ik bij hem thuis terwijl zijn vrienden er ook waren. Hij begon aan mij te zitten en een vriend van hem ging meedoen. Natuurlijk wist ik ergens dat dit niet oké was. Maar ik was 15, ik had geen flauw idee wat ik moest doen. Ik was zo jong en zo verliefd. Ik wilde mijn vriend niet teleurstellen en stoer zijn. Daarna gebeurde het vaker dat ik naar zijn huis moest komen en seks had met zijn ‘vrienden’, vaak was mijn vriend niet eens thuis. Nu ik hierop terugkijk, kan ik niet geloven dat ik dit deed. Ik weet dat veel mensen dit ook niet zullen begrijpen, het is onmogelijk uit te leggen wat er in je omgaat. Ik wilde leuk gevonden worden. Als 15-jarig meisje ben je zo makkelijk beïnvloedbaar en mannen weten daar misbruik van te maken.

Wisten deze mannen dat jij 15 jaar was?
Zeker, dat heb ik ze verteld. Dat was juist wat ze zo spannend vonden.

Op je 17e deed je aangifte tegen je loverboy, hoe kwam je tot inkeer?
Thuis ging het al lange tijd niet goed. Ik liep weg van huis en kwam uiteindelijk in een inrichting terecht. Daar ben ik gaan praten. Uiteindelijk heb ik aangifte gedaan, maar bewijs dat hij mij verhandeld had, was er niet. Wel is hij veroordeeld voor seks met een minderjarige.

Maar hij kwam weer vrij…
Ik was toen net 18 jaar en hij nam weer contact met mij op. Een msn-berichtje. Ik kan nog steeds niet begrijpen wat er gebeurde, maar ik werd weer verliefd. Ik vond zijn leven spannend, de verhalen over wapens en drugs, ik wilde bij hem horen. Zelfs zo graag dat ik voor hem achter het raam ging staan. Ook hier waren weer veel mannen echt bewust op zoek naar een zo jong mogelijk meisje.

Denk je dat dit ook het geval was in de Valkenburgse zedenzaak?
De mannen in de Valkenburgse zedenzaak zeggen dat ze niet wisten dat het meisje 16 jaar was, maar ik ben er van overtuigd dat ze liegen. Zo jong mogelijk, daar geilen ze op.

Lees ook: Meisje (16) niet door 50, maar 80 mannen misbruikt

Donderdag horen een aantal klanten hun straf, wat verwacht je?
Geen idee. Ik hoop dat ze de gevangenis ingaan, een voorwaardelijke celstraf vind ik geen straf. Tijdens de zaak werd ook gezegd dat het meisje niet gedwongen werd. Maar ze was 16 jaar, kom op. Ik kan me zo ontzettend goed voorstellen wat haar bewogen heeft dit te doen. Haar loverboy heeft twee jaar gekregen, wat mij betreft veel te weinig. Maar ik hoop vooral dat als hij straks weer vrij is, hij in de gaten wordt gehouden. Bij mij ging het mis toen mijn loverboy vrijkwam, ik hoop dat het bij haar anders gaat.

Hoe gaat het nu met jou?
Ik heb mijn leven op orde, maar heb hier heel veel intensieve therapie voor moeten volgen. Ik weet nu dat liefde iets anders is, dat het ook anders kan in een relatie.

Anouk is een gefingeerde naam. Haar hele verhaal, en dat van andere loverboyslachtoffers is te lezen in het boek Gedwongen Liefde van Maria Genova.

Valkenburgse zedenzaak

Begin januari schokte de Valkenburgse zedenzaak ons land toen bekend werd dat de 16-jarige ‘Kimberley’, betaalde seks had gehad met mogelijk 80 mannen, onder meer in een hotel in Valkenburg. De 21-jarige loverboy van het meisje werd veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf. Donderdag horen 12 klanten hun straf. Het Openbaar Ministerie eiste verschillende straffen waaronder een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zo jong mogelijk, daar geilen ze op’
Sluiten