Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2015 / 20:00 uur

Vier Nederlanders in quarantaine om ebola

In Sierra Leone zijn vier Nederlanders uit voorzorg in quarantaine geplaatst om een besmetting met ebola uit te sluiten. Het gaat om twee artsen en de vrouw en een kind van een van hen.

„De artsen werken in het Masanga Ziekenhuis in Tonkolili waar vorige week een patiënt aan ebola overleed”, aldus Frank van Raaij, voorzitter van de stichting Masanga Nederland, donderdagavond in het VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1.

Lees ook: ‘Ebola uitgeroeid in Augustus’

In totaal zijn zeker 123 patiënten en medewerkers van het ziekenhuis in quarantaine geplaatst. De vier Nederlanders moeten nog twee weken in hun huizen blijven, net als een Britse arts. Volgens Van Raaij, zelf oud-tropenarts, maken de vier Nederlanders het goed. Artsen zonder Grenzen Nederland heeft artsen naar het ziekenhuis gestuurd om de aanwezige patiënten te behandelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier Nederlanders in quarantaine om ebola
Sluiten