Metro
Metro Nieuws 10 jul 2015 / 20:32 uur

Verzekeraar Reaal verkocht voor één euro

De verzekeraar Reaal is voor slechts één euro aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang. In eerste instantie werd er uitgegaan van een verkoopprijs van 150 miljoen, nu is de zaak toch verkocht voor een luttele euro. Met de verkoop lijdt de Nederlandse staat een heel gevoelig verlies. Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem kwam vrijdag met het nieuws naar buiten.

Kapitaal

De opbrengst is gedaald tot een euro omdat Angbang veel meer kapitaal in Reaal moet storten. Eerder werd uitgegaan van een bedrag van 770 miljoen tot 1 miljard. Deze is inmidfdels gestegen tot een prijs van 1,35 miljard euro. Bovendien legt Anbang 550 miljoen euro op tafel voor de afhandeling van interne leningen binnen het SNS-concern. De bankverzekeraar SNS Reaal werd in 2013 genationaliseerd en opgesplitst door de Nederlandse Staat.

Kapitaalinjectie

De verkoop is een groot verlies voor de Nederlandse staat, maar Dijsselbloem geeft aan dat het toch in samenhang is met de kapitaalinjectie dat Anbang Reaal gaat geven.

Lees ook: Zwitserleven gevoel komt in Chinese handen

Hoewel het financieel een groot verlies voor de staat is, noemt Dijsselbloem noemt de definitieve verkoop toch goed nieuws, zeker voor de polishouders en de medewerkers. "Het bedrijf had grote problemen, maar gaat nu toch verder. Het blijft een Nederlands bedrijf met een Nederlandse leiding, dat zich moet houden aan Nederlandse wetten. Maar Reaal krijgt nu met Anbang een nieuwe eigenaar. Het wordt weer een gezonde verzekeraar met een toekomst.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verzekeraar Reaal verkocht voor één euro
Sluiten