Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 10 jul 2015 / 13:30 uur

Tiener sterft bij vervullen laatste wens bucket list

Een tiener uit het Amerikaanse Connecticut is op bizarre wijze om het leven gekomen. Ze had drie te vervullen wensen op haar ‘bucket list’ staan. Bij het vervullen van de laatste kwam ze om het leven. Dat meldt Woman’s Day.

Bucket list

De 17-jarige Rebecca Townsend stelde in december 2012 een korte lijst op van dingen die ze wilde doen voor ze dood ging. Ze deed dat in het kader van een schoolopdracht. Haar wensen: naar Spanje gaan, kussen in de regen en een leven redden.

Lees ook: Meisje doet bucketlist met terminale hond

De eerste twee wensen wist ze vrij eenvoudig uit te laten komen. Haar ouders namen haar mee op een reis naar Spanje. Daar ontmoette ze een vriend, Niko, waarmee ze zoende in de regen. Toen Rebecca afstudeerde, kreeg ze de bucket list opnieuw overhandigd.

Het vermoeden bestaat dat Rebecca de lijst opnieuw heeft bekeken toen ze op 2 juli uit bed stapte. Diezelfde avond ging ze in een nabijgelegen dorpje naar een vuurwerkshow kijken. Toen de show rond 21.00 uur was afgelopen, stak ze met haar vriend Benjamin de straat over. Opeens kwam een auto op volle snelheid hun richting ingereden. Rebecca duwde Benjamin weg, maar werd zelf aangereden en overleed.

Laatste wens

Daarmee had Rebecca een leven gered en haar laatste wens op de bucket list vervuld. Benjamin werd in ernstige, maar stabiele toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Haar familie vond de bucket list na haar overlijden terug op haar kamer.

Lees ook: Vrouw (22) weigert transplantatie om bucketlist

Voor Rebecca’s vrienden is het geen verrassing dat ze zich zo onzelfzuchtig opstelde. In een Facebookbericht laat haar nicht Rachel Hofstetter weten dat Rebecca ‘vol leven zat’ en veel liefdadigheidswerk deed. Zo was ze de oprichtster van ‘She’s the First’, een non-profitorganisatie die onderwijs voor meisjes in ontwikkelingslanden sponsort.

Liefde

„Dit verhaal zou kunnen gaan over verlies, maar de levendige en gelukkige Rebecca zou liever willen dat het gaat over liefde”, aldus Rachel. „Neem dus de tijd om de persoon die je niet altijd knuffelt een knuffel te geven en doe het dan nog eens. En zeg dan ‘Ik hou van je’ tegen de persoon die dat niet altijd van je hoort en zeg het dan nog eens.”

Ondertussen probeert Rebecca’s familie troost te vinden in het feit dat ze uiteindelijk heeft bereikt wat ze wilde. „Wie weet keek Rebecca naar die brief op het moment dat ze ons verliet”, aldus haar oudere zus Monica. „Maar ik denk dat het haar manier was om duidelijk te maken dat ze in orde is. Ze heeft bereikt wat ze wilde; ze heeft het gehaald.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener sterft bij vervullen laatste wens bucket list
Sluiten