D. van Aken
D. van Aken Nieuws 6 jul 2015

Raadsleden Gouda voelen zich bedreigd om megamoskee

Gemeenteraadsleden in Gouda voelen zich zwaar geïntimideerd door de rechtse actiegroep Identitair Verzet. De actiegroep verklaart raadsleden die overwegen vóór de bouw van een megamoskee te stemmen, thuis op te zoeken om hen ‘tot inkeer’ te brengen. Dit zouden ze per e-mail hebben gedaan.

Huisbezoek

Op de facebookpagina van de groep werden foto’s geplaatst van een anti-moskeespandoek die aan het dak van een kazerne werd gehangen waar de moskee moet komen. Bij de foto’s staat een tekst die afgesloten werd met de zin: "Aankomende woensdag is er een stemming aangaande dit plan. Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen."

Lees ook: Moskee in Leiden voor korte tijd bezet

https://www.facebook.com/IdentitairVerzet/posts/877352182331362

Burgemeester Milo Schoenmaker reageert geschokt tegenover het AD. “Het is volstrekt onacceptabel als democratisch gekozen raadsleden in de uitoefening van hun functie gehinderd worden.” Ook Johan Weeber van Gouda Positief/Gemeentebelangen Gouda heeft gereageerd. “Wij voelen ons zwaar geïntimideerd”, aldus Weber. “Op Facebook hebben ze 6000 likes. Dat zijn substantiële aantallen.’’

Ludiek

De actiegroep heeft inmiddels gereageerd op alle commotie. Het zou gaan om een ludieke actie. "Met een roos en flyer waarin een oproep zou staan tegen te stemmen. Dat zo’n aankondiging als een zware bedreiging wordt gezien door de (extreem) linkse partijen in de raad zegt meer over hen dan over ons", aldus de verklaring. "Wij hebben nog nooit mensen bedreigd in welke vorm dan ook. Wij vinden dat niet passen in een politiek debat en/of een democratische samenleving."

Lees ook: Dreigbrief voor Rotterdamse moskee

https://www.facebook.com/IdentitairVerzet/posts/878321128901134

Prins Willem-Alexanderkazerne

De gemeenteraad van Gouda besluit woensdag over twee kredieten voor scholen op het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne. Als de raad voor stemt, maakt dat ook de weg vrij voor doorverkoop van de helft van het complex, waar een moskee voor negenhonderd bezoekers en een islamitisch centrum zijn gepland. Aanvankelijk waren er plannen voor een ‘megamoskee’, die plaats zou bieden aan 1500 bezoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Raadsleden Gouda voelen zich bedreigd om megamoskee
Sluiten