Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 16 jul 2015 / 06:18 uur

Protesten bij Grieks parlement uitgelopen op rellen

De gemoederen lopen hoog op buiten het Griekse parlement in Athene. De protesten tegen het akkoord over de nieuwe noodsteun dat Griekenland onlangs sloot met de eurolanden zijn vanavond namelijk uitgelopen op rellen tussen de demonstranten en de politie. Dat meldt persbureau Reuters. Het akkoord wordt door de meerderheid van de Grieken gezien als ongekend hard.

Lees ook: Beeldig: Griekenland plat door stakingen
Lees ook: Aantal boekingen naar Griekenland stijgt 

Later op de avond zal gestemd worden over het akkoord door het parlement. Doordat de fractie regeringspartij Syrizavan lang vergaderde, begon het debat al drie uur later dan gepland. Ongeveer 12.500 mensen zijn volgens de politie aan het demonstreren.

Woedende menigte

Voordat het debat over het akkoord begon vanavond, begonnen de rellen. Een woedende menigte heeft zich om het parlement in Athene verzameld. Vanuit deze menigte werden molotovcocktails en stenen gegooid naar de politie. De politie zet als reactie traangas in.

Lees ook: ‘Steun aan Griekenland kan Nederland miljarden kosten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Protesten bij Grieks parlement uitgelopen op rellen
Sluiten