Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 1 jul 2015 / 17:33 uur

‘Man overleeft bliksem dankzij hond’

Een wandelaar die in zijn hoofd werd getroffen door de bliksem stelt dat zijn overleden Duitse herder hem heeft geholpen de klap op te vangen. Hij is er dan ook van overtuigd dat het aan de omgekomen viervoeter te danken is dat hij nog in leven is.

Storm

De blikseminslag vond zondagochtend plaats op de Amerikaanse berg Mount Bierstadt. De klimmers bevonden zich op zo’n 500 meter van de top toen ze werden overdonderd door een hevige storm. Uiteindelijk moesten drie mensen naar het ziekenhuis worden overgebracht terwijl twaalf anderen erin slaagden weg te rennen.

Lees ook: Hond redt twee mensen van verdrinkingsdood

Een van de drie personen die in het ziekenhuis moest worden opgenomen was Jonathan Hardman. Hij heeft snijwonden en blauwe plekken op zijn lichaam, maar zijn ergste verwonding is naar eigen zeggen zijn gebroken hart. Bij de storm kwam zijn 7 maanden oude Duitse herder Rambo namelijk om het leven. “Het is alsof ik mijn beste vriend ben verloren”, stelt hij tegenover CBS News.

Eerbetoon

Op Facebook plaatste Hardman als eerbetoon een fotocollage van Rambo. Hardman ging zondag met drie vrienden en twee honden een bergwandeling maken. “De lucht was helder; we konden ons geen mooiere dag wensen”, vertelt hij. Toen de top eenmaal bereikt was, vierde de groep een klein feestje. Hardman had toen nog niet kunnen bevroeden dat het de laatste foto zou zijn met zijn geliefde viervoeter.

Rond 11:30 uur verscheen plots een onweerswolk. “Het kwam uit het niets”, herinnert Hardman zich. De groep was begonnen aan de terugweg toen de bliksem plotseling insloeg. “We hoorden een grote knal, die werd opgevolgd door een grote flits”, vertelt Mary Prescott. Zij viel met haar gezicht tegen de rotsen en kreeg uiteindelijk 43 hechtingen.

Duitse herder dankbaar

Hoewel Prescott er redelijk vanaf kwam, was dat voor haar vriend Hardman wel anders. Hij werd door de bliksem op de bovenkant van zijn hoofd geraakt en raakte buiten bewustzijn. “Ik kon mijn armen en benen niet bewegen en mijn handen waren paars”, vertelt Hardman.

Lees ook: Hond redt baby en twee mannen van brand

Bovendien bleek zijn Duitse herder Rambo dood. “Ik keek op en zag hem liggen”, vertelt hij. Hardman is ervan overtuigd dat zijn viervoeter zijn leven heeft gered. “Als hij niet vlakbij me was geweest, was de meeste elektriciteit waarschijnlijk door mij gegaan, niet door hem.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Man overleeft bliksem dankzij hond’
Sluiten