Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 2 jul 2015 / 09:07 uur

Labradors definitief gered uit laboratorium

Labradors in Nederland kunnen opgelucht ademhalen. De Universiteit Maastricht gaat geen dierproeven meer doen op deze honden, zo zal donderdag rond 13 uur worden meegedeeld aan de stichting Animal Rights.

De proeven met de labradors waren omstreden, omdat de dieren hoe dan ook overleden. Na media-aandacht in Metro kwam er een stroom van protesten op gang wat resulteerde in 130.000 handtekeningen van mensen die wilden dat de proeven zouden stoppen.

Bedreigingen

De Universiteit heeft daarom vorig jaar de proeven opgeschort en nu besloten er definitief vanaf te zien. Officieel gebeurt dat omdat medewerkers werden bedreigd door dierenliefhebbers en ‘onaanvaardbare risico’s lopen’.

Robert Molenaar van de stichting Animal Rights is uiteraard blij met het stopzetten van de proeven, maar vindt het jammer dat de dreiging van geweld nu als reden wordt opgegeven. "Wij nemen sowieso afstand van geweld. En nu wordt eventjes voorbij gegaan aan die 130.000 handtekeningen en het feit dat er zoveel commotie over de proeven is ontstaan."

Lees ook: Personeel Universiteit bedreigd na nieuws over proeven met labradors

De labradors werden gebruikt voor testen omtrent hartfalen. Alle dieren kwamen daarbij te overlijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Labradors definitief gered uit laboratorium
Sluiten