Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 25 jul 2015 / 18:50 uur

KNMI: van code rood naar code oranje

Het KNMI heeft de waarschuwing vanwege de storm zaterdagavond aangepast. Het weeralarm (code rood) dat alleen nog gold in de provincie Noord-Holland, is ingetrokken, aldus het weerinstituut.

Code oranje

Nu geldt code oranje (extreem weer) nog in het Waddengebied en in noordelijk Nederland. Daar komen (zeer) zware windstoten voor met snelheden tot 110 kilometer per uur. In het kustgebied van Noord-Holland, in het IJsselmeergebied en in Groningen en Drenthe komen nog zware windstoten voor tot 90 kilometer per uur. ,,In de loop van de avond neemt de storm in kracht af”, aldus een woordvoerder van het KNMI.

Het advies van Rijkswaterstaat om vanwege de storm niet de weg op te gaan, is afgezwakt. ,,Wij volgen in onze adviezen het KNMI”, aldus een woordvoerster ,,dus geldt de waarschuwing om niet de weg op te gaan alleen in de gebieden waar code rood of oranje is ingesteld.”

Lees ook: Nederland kampt met heftige zomerstorm

Rijkswaterstaat verwacht dat de problemen met omgewaaide bomen en afgewaaide takken op de A44 bij Wassenaar nog zeker tot 21.00 uur duren. De weg is daar afgesloten. Op de A12, Den Haag-Utrecht, waren zaterdag aan het begin van de avond weer twee van de vier rijstroken beschikbaar. De andere kant op is de snelweg richting Den Haag nog steeds afgesloten vanaf Reeuwijk. ,,Dat blijft voorlopig zo”, aldus de woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNMI: van code rood naar code oranje
Sluiten