Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jul 2015 / 06:05 uur

Griekse banken weer geopend

De banken in Griekenland openen maandag weer hun deuren. De banken werden eind juni gesloten uit vrees dat het beschikbare geld massaal zou worden opgenomen. Wel blijven er ook nu nog diverse restricties van kracht.

De Grieken mogen nog altijd maar 420 euro per week opnemen. Ook is het nog niet mogelijk zomaar geld naar het buitenland over te maken.

Hulp

Vorige week besloot de Europese Centrale Bank (ECB) om Griekenland te hulp te schieten door de noodsteun voor Griekse banken op te voeren. Dat besluit hing samen met de nieuwe lening die Griekenland door de eurolanden in het vooruitzicht is gesteld.

Voor het weekend werd in Brussel ingestemd met een overbruggingskrediet van ruim zeven miljard euro om Griekenland voorlopig overeind te houden. Komende weken zal de Europese Commissie met de Griekse regering in onderhandeling gaan over het volledige derde leningenprogramma voor het noodlijdende Zuid-Europese land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Griekse banken weer geopend
Sluiten