Metro
Metro Nieuws 26 jul 2015 / 20:55 uur

Drie Nederlanders na 2,5 uur gered in Duitsland

Drie Nederlandse klimmers zijn zondag gered van een moeilijk bereikbare rotswand in Duitsland. Een van hen had een steen van minstens 30 kilo op zijn hoofd gekregen. De 31-jarige man is met een traumahelikopter naar een militair ziekenhuis in Koblenz gebracht. Dat meldde de politie. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.

Bewusteloos

De gewonde man stond aan de voet van de rotswand bij Sankt Johann, ten westen van Koblenz. Hij begeleidde een vriend die aan het klimmen was. Door de steen raakte hij bewusteloos en viel hij op de grond. De klimmer hing in de touwen en moest door een ander naar beneden worden geholpen.

Lees ook: Redding familie met baby op zee vastgelegd op camera

Shock

Een 28-jarige vrouw in de groep raakte gewond aan haar knie en liep een shock op. De hulpverleners moesten een menselijke ketting maken om bij de Nederlanders te komen. Ongeveer 2,5 uur na het ongeluk was de reddingsactie afgerond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie Nederlanders na 2,5 uur gered in Duitsland
Sluiten