Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

App moet agressie rond het spoor registreren

Om agressie op het spoor te registreren, is er sinds kort een app. De vakbond voor rijdend personeel (VVMC) komt met de ‘agressie-app’ voor leden en niet-leden om schelden, spugen, schoppen en ander zwaar fysiek geweld te melden. De app registreert ook de locatie en het tijdstip van de agressie.

Maatregelen

De app is te gebruiken voor iedereen die op of rond het spoor werkt bij Arriva, Connexxion, NS en Veolia. De VVMC slaat de informatie veilig op. Werkgevers krijgen de informatie niet in handen. De gegevens worden gebruikt om vast te stellen of het pakket veiligheidsmaatregelen effect heeft en of de agressie afneemt.

”Nog steeds worden er in Nederland dagelijks twee tot drie conducteurs fysiek mishandeld. Dat is geen veilige situatie voor onze leden en evenmin voor de passagiers”, stelt Wim Eilert, vakbondsleider van VVMC. Volgens hem neemt de agressie de laatste jaren toe en verhardt die ook.

Lees ook: Reiziger in onderbroek geeft conducteur kopstoot

Zwartrijden is vaak de oorzaak van agressie tegen spoorpersoneel. De laatste tijd is er een flink aantal maatregelen genomen om het geweld te beteugelen. Steeds meer stations hebben toegangspoortjes en er is meer cameratoezicht op stations. Ook politiek Den Haag reageert vaak geschokt op geweld tegen spoorpersoneel. Er is regelmatig overleg tussen de politiek, spoorbedrijven en bonden over de agressie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
App moet agressie rond het spoor registreren
Sluiten