Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 27 jul 2015 / 11:45 uur

Agenten willen vrije weekends

Minister Steur van Veiligheid en Justitie begrijpt niets van de Nederlandse politieagenten die maar doorgaan met actievoeren, ondanks zijn aanbod van een hoger salaris. Maar het gaat de agenten niet alleen om salaris, ze willen ook de zekerheid hebben dat ze 21 vrije weekends in een jaar hebben.

Daarnaast eisen ze nog altijd een betere vergoeding voor onregelmatig werk en piketdiensten, zo blijkt uit een schrijven van politiebond ACP.

Minder boetes

Al maandenlang worstelen minister en vakbonden met de vorming van een nieuwe politie-cao. Dat gaat gepaard met allerlei acties, zoals het minder bekeuren en politieposten op slot gooien. Aan dit alles leek een einde te komen toen Van der Steur met het aanbod kwam om de agenten een salarisverhoging te geven van 5 procent plus een eenmalige bonus van 500 euro.

Lees ook: Actie politie bespaart burgers tonnen per dag

De politiebonden vinden dit nog altijd niet voldoende en eisen dus keiharde afspraken over de vrije weekends en toelages voor onregelmatigheidsdiensten. Totdat dat zover is, blijven ze actie voeren. Dat houdt de komende weken in dat agenten alleen voor noodgevallen uitrukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten willen vrije weekends
Sluiten