Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 3 jul 2015 / 08:41 uur

Agenten klagen: Uniform te warm

Met het warme weer is het geen pretje om lange kleding te dragen. Mensen die in pak naar het werk moeten, kijken dan ook jaloers naar mensen die een stuk luchtiger gekleed kunnen. Dat gaat ook op voor de politie, die de vorig jaar geïntroduceerde politiekleding voor het eerst tijdens exotische temperaturen moet dragen.

Wat agenten in de provincie Friesland betreft, heeft het nieuwe uniform met felle gele strepen de test niet doorstaan. In de lente werd al geklaagd dat de outfit aan de warme kant is, maar volgens de dienders is het met het warme weer helemaal niet meer uit te houden.

Drie lagen

Volgens de agenten houdt het donkerblauwe poloshirt te veel warmte vast. Daarom wordt vaak een speciaal vochtregulerend shirt onder de outfit gedragen. Over die twee shirts wordt nog een veiligheidsvest gedragen, waardoor de agenten tijdens deze hitte met drie lagen lopen.

Politiewoordvoerder Kalina Pruntel laat aan de Leeuwarder Courant weten dat het nieuwe uniform nog wordt geëvalueerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten klagen: Uniform te warm
Sluiten