Puck Roest
Puck Roest Nieuws 15 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Agent helpt wanhopige dievegge door spullen te kopen

De Amerikaanse agent Mark Engravalle werd vorige week opgeroepen voor een winkeldiefstal. Engravalle besloot de wanhopige vrouw echter niet in de boeien te slaan maar hij schoot haar te hulp. De agent betaalde de spullen die de vrouw probeerde te stelen, zoals luiers, kleding en schoenen voor haar kinderen.
Na het overlijden van haar man in 2012 was Sarah Robinson aan lager wal geraakt. Ze woont met haar zes dochters in haar auto en het lukt haar niet om de eindjes aan elkaar te knopen. Nadat er werd ingebroken in haar auto en haar laatste spullen werden gestolen, was Robinson ten einde raad, meldt KSHB.Lees ook: Agent helpt opa met boodschappen, foto gaat viral

Luiers en babydoekjes

Robinson zag geen andere oplossing meer dan luiers voor haar 2-jarige tweeling te stelen. Naast luiers nam ze ook kleren voor haar dochters, van wie de oudste 15 is, babydoekjes en schoenen mee. Maar toen ze de winkel uit liep, werd ze betrapt. “Engravalle zag dat ze alleen noodzakelijke spullen had gestolen en vroeg haar wat er aan de hand was”, aldus een woordvoerder van de politie.
De moeder van zes was compleet overstuur en begon te huilen. “Ik wist niet meer wat ik moest zeggen”, aldus Robinson. “Het was vreselijk. Ik dacht dat ik de gevangenis in moest.” Maar agent Engravalle besloot de wanhopige moeder niet in de boeien te slaan. Sterker nog, hij liep terug de winkel in en kocht de benodigde spullen voor de kinderen.

Lof voor agent

Engravalle wordt geprezen om zijn hartverwarmende actie. Zo hebben buurtbewoners aangeboden iets te doen voor de begripvolle agent. Maar die weigert geld aan te nemen. Hij heeft liever dat mensen het geld aan Robinson geven of het doneren aan een goed doel.
Met Robinson gaat het inmiddels een stuk beter. Ze heeft een tijdelijke woonruimte gevonden en is op zoek naar baan. “Ik ben zo dankbaar. Ik schaam me dat ik aan het stelen was. Maar er is zo veel goeds uit voortgekomen voor mijn dochters”, aldus de moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Agent helpt wanhopige dievegge door spullen te kopen
Sluiten