Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 14 jul 2015 / 16:06 uur

Aantal boekingen naar Griekenland stijgt

Het aantal boekingen naar de Griekse zon is sinds maandag gestegen, zo laten reisorganisaties TUI, Corendon en Sunweb weten.

Lees ook: Grieken volledig aan het lijntje van Brussel

Akkoord

Corendon wijt de stijging aan de Griekse situatie. Griekenland is sinds maandag namelijk een stuk dichter bij een financieel steunpakket. Via Corendon boekten afgelopen maandag (13 juli) 440 mensen een vakantie naar Griekenland. Een week eerder, maandag 6 juli, waren dit er 160. Ook het aantal hotelviews online van hotels in Griekenland steeg: van 15.000 vorige week maandag naar 28.000 afgelopen maandag.

„De klant wil graag naar Griekenland en nu binnen de EU een mogelijk akkoord is bereikt over een steunpakket, merken wij dat de boekingen aantrekken”, laat een woordvoerder van Corendon weten. „Op een aantal eilanden moeten wij onze capaciteit uitbreiden om geen nee te hoeven verkopen.” Populaire eilanden zijn onder meer Kos, Kreta en Lesbos.

Lees ook: Uitverkoop Griekse eilanden: 7 toppers op een rij

Regen

Ook TUI laat weten dat het aantal boekingen naar Griekenland ‘weer aantrekt’ sinds maandag, maar het bedrijf kan geen cijfers geven.

Sunweb zegt maandag ‘geen slechte dag’ gehad te hebben wat betreft boekingen naar de Griekse zon en ziet een stijging ten opzichte van een dag eerder. Sunweb vindt het echter te vroeg dit te koppelen aan de Griekse situatie. „Deze stijging kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met het weer in Nederland.”

Ook de reisbranchevereniging ANVR vindt het te vroeg om nu al te juichen. „We kunnen volgende week pas echt zien of de situatie het aantal boekingen doet stijgen, maar we hopen het natuurlijk wel”, laat een woordvoerder weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal boekingen naar Griekenland stijgt
Sluiten