Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 8 jun 2015 / 18:31 uur

Zwerm van 10.000 bijen overvalt cafébezoekers

Cafébezoekers in Cardiff kregen de schrik van hun leven toen het hele terras ineens werd overgenomen door een zwerm van ruim 10.000 bijen.

De bar in Wales leek een rustige dag tegemoet te gaan, toen ineens duizenden bijen boven het terras kwamen zwermen. Gasten moesten halsoverkop hun stoel verlaten, waarna de zwerm neerstreek op de tafeltjes.

Grote waas

Het bizarre beeld is vastgelegd door één van de gasten, die zo moedig was om de bijen van dichtbij te filmen. Door de hoeveelheid bijen is de tafel waar ze opzitten bijna niet meer te zien. “Het was één grote waas van bijen”, vertelt een geschrokken gast aan The Mirror. “Ze zaten overal en maakten ontzettend veel lawaai.”

Lees ook: Lichaam van man bedekt met miljoen bijen

Kolonie

Uiteindelijk moest er een imker aan te pas komen om de diertjes te vangen en ze ergens anders heen te brengen. Volgens hem ging het om een kolonie van zo’n vijf- tot tienduizend bijen, wat normaal is. Waarschijnlijk kwamen de insecten ergens uit een korf in de buurt, en hadden ze zin in een uitje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwerm van 10.000 bijen overvalt cafébezoekers
Sluiten