Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 21 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Zwartrijder mag kiezen: boete of tien keer opdrukken

Niet inchecken kan je in de trein op een boete van 35 euro komen te staan. Als de conducteur je dan voor de keuze stelt om of die boete te betalen of om tien keer op te drukken in de bomvolle coupe, wat kies je dan?

Opdrukken

Een reiziger op het traject Zwolle-Emmen hoefde daar vorige week niet lang over na te denken. Hij koos voor het opdrukken en bespaarde zichzelf daarmee niet alleen een boete, maar ook de kosten voor een nieuw treinkaartje. Medereiziger Stef Hagedoorn filmde het voorval en zette het op zijn Facebook. Na afloop hing er een gezellige sfeer in de trein, vertelt Stef: "Er werd geklapt en gelachen. De conducteur kreeg verschillende complimenten en zelfs een schouderklopje."

Uitzoeken

Of vervoerder Arriva ook blij is met de actie van de conducteur valt overigens nog te betwijfelen. Zij laten de zaak onderzoeken.

https://www.facebook.com/stef.hagedoorn/videos/890391034342633/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwartrijder mag kiezen: boete of tien keer opdrukken
Sluiten