Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 jun 2015 / 08:20 uur

‘Werklozen opgeleid tot helderzienden via UWV’

Het UWV vergoedt al jaren opleidingen tot helderziende. Als werkzoekende kun je altijd nog een opleiding volgen tot bijvoorbeeld spiritueel belconsulent of hypnotiseur. Dat blijkt uit onderzoek door Reporter Radio (Radio 1), zo schrijft het AD.

Volgens het onderzoek hebben tientallen werkloze 50-plussers sinds 2008 gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Per persoon gaat het om bijna 1000 euro per cursus.

Les

Werklozen krijgen van stichting Paradidakt les in hoe ze tarotkaarten en engelenkaarten kunnen leggen. Verder gaan cursisten naar de Ardennen voor reïncarnatiesessies en leren deelnemers hoe ze in een glazen bol moeten kijken.

Volgens het UWV is er niets mis met de opleidingen. Ook Paradidakt ziet geen reden te stoppen. "Wij kunnen werklozen, die op de reguliere arbeidsmarkt niet zo veel kans meer hebben, een zinvolle invulling geven aan hun bestaan", aldus een woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Werklozen opgeleid tot helderzienden via UWV’
Sluiten