Metro
Metro Nieuws 19 jun 2015 / 11:18 uur

Tarik Z. mag vier jaar brommen

Tarik Z. moet vier jaar de gevangenis in voor het binnendringen van het NOS-gebouw en het daarbij in bezit zijn van een neppistool. Althans, dat is wat het Openbaar Ministerie heeft geeist tijdens de rechtszaak vrijdag in Lelystad. Van die vier geëiste jaren is er een voorwaardelijk. Tevens wil het OM dat de ‘journaalkaper’ niet meer in de buurt van het NOS-gebouw mag komen en verplicht moet worden tot contact met de reclassering.

LEES OOK: Journaalkaper Tarik Z. praat en dit is wat hij zegt

Volgens het OM is Z. volledig toerekeningsvatbaar, wat betekent dat zijn handelen niet was ingegeven door een psychische ziekte. De aanklager eiste ook een schadevergoeding van 23.000 euro voor de NOS en de portiers die met hem te maken hebben gehad.

LEES OOK: Gekkenhuis rond journaalkaper

Volgens het OM is "op primetime het symbool van de vrije nieuwsgaring overvallen en zendtijd afgeperst". Verder vindt de officier van justitie dat Tarik Z. "de feiten en de impact op de slachtoffers bagatelliseert".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tarik Z. mag vier jaar brommen
Sluiten